Kritiek op Colruyt na drastisch ingrijpen: "Ze noemden mij een dief en luisterden niet eens naar mijn verhaal"

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: MRO

Supermarktketen Colruyt heeft drastisch ingegrepen tegen één van de werknemers. De man werd op staande voet ontslagen na het eten van twee bananen.

De 40-jarige David werkte in de Colruyt-supermarkt in Herstal, nadat hij eerst enkele jaren in de winkel in Haccourt gewerkt had.

Twee maanden geleden werd hij echter ontslagen. De reden: het eten van twee bananen voor openingstijd. Een ander personeelslid bracht de directie daarvan op de hoogte.

Aan Sudinfo vertelde de man wat er gebeurde. "Het was rond 08.10 uur, er waren nog geen klanten, en ik was bezig met grote karren drank te verplaatsen, wat fysiek best zwaar is. Ik voelde me wat slap en at twee bananen, terwijl ik doorwerkte."

Voor Colruyt genoeg reden om hem te ontslaan, op staande voet, wegens "ernstig wangedrag". "Ze noemden mij een dief en luisterden niet eens naar mijn verhaal."

De man zegt dat er tijdens zijn jaren in het filiaal in Haccourt een mondelinge afspraak was dat het personeel een stuk fruit mocht eten voor de winkel opende. Hij is nu met een gerechtelijke procedure gestart.

Recent zette ook Aldi een personeelslid zonder pardon op straat, na twaalf jaar dienst. Lees hier de opmerkelijke reden.