Maandag staking: Hinder verwacht bij supermarkt en bij De Lijn

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay

Wie maandag naar de supermarkt gaat, moet rekening houden met hinder. De reden is een staking.


 

Vakbonden verwachten maandag zo’n 10.000 tot 15.000 betogers in Brussel. Bij De Lijn en bij supermarkten wordt verwacht dat je de meeste hinder zal ondervinden.

De vakbonden betogen onder de slogan “Vandaag Delhaize, wie is het morgen?”. Ze willen op die manier hun ongenoegen laten blijken tegen de dwangsommen en de andere juridische acties die volgens de vakbonden alvast bij Delhaize de syndicale vrijheden inperkten.

“Sociaal overleg wordt in de kiem gesmoord en gecriminaliseerd. Vakbondsactie is geen misdaad”, klinkt het in het pamflet, zo weet Het Nieuwsblad.

De vakbonden zijn totaal niet te spreken over de plannen van Delhaize. Ze noemen het een “verkapte vorm van sociale dumping.” Alle sectoren zijn opgeroepen om mee te betogen.

Ook het personeel van De Lijn zal deelnemen aan de betoging. De vervoersmaatschappij verwacht maandag dan ook hinder. Welke bussen en trams zullen rijden maakt De Lijn nog bekend op zijn website.

De vakbonden verwachten de grootste hinder bij de supermarkten, vooral dan bij Delhaize. Daar zal het personeel zeker staken.