Opnieuw lange wachtrijen voor winkels Brantano

door: PMN
Lange wachtrijen bij failliete Brantano wegens uitverkoop
Afbeelding bron: Photonews

Het is uitverkoop in veel winkels van Brantano. De uitverkoop verliep echter zeer chaotisch. Daarom komen er vandaag extra maatregelen.

De failliete winkelketen Brantano heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen voor de uitverkoop vandaag. Enkele winkels blijven ook dicht. De burgemeesters stellen strengere voorwaarden, maar Brantano kan daar voorlopig nog niet aan voldoen. Dat zegt het veilinghuis dat de uitverkoop organiseert.

Maar ook in de winkels die wel openen worden extra maatregelen genomen om de klanten sneller verder te kunnen helpen. Er wordt extra personeel ingezet en men heeft ook het kassasysteem aangepast.

“We hebben vastgesteld dat de kassa’s traag werkten”, licht Brantano-topman Christophe Moyersoen toe bij Radio 1. “We hebben nu gezien wat we daar aan konden aanpassen.”

“We hebben ook meer kassa’s voorzien en de procedure voor het verkopen in de winkel zelf sneller gemaakt. We gaan nu minstens dubbel zoveel mensen kunnen bedienen. Als er toch nog wachtrijen zijn, gaan die tot een minimum beperkt kunnen worden.”

Desondanks de maatregelen staan er opnieuw lange wachtrijen. Dat is zo onder meer het geval bij Brantano in Mechelen.