Opvallende vaststelling over de prijzen bij Colruyt: "Is wel duidelijk"

door: STS
Colruyt
Afbeelding bron: Photonews

Een prijsvergelijker van supermarkten heeft een opvallende vaststelling gedaan. Bij één supermarkt stegen de prijzen van de A-merken de afgelopen twee jaar het meest.

PingPrice richtte de aandacht op 50 merken en 1.500 producten van drie verschillende supermarktketens. Dat waren Colruyt, Carrefour en Delhaize. De prijzen van de voorbije twee jaar werden vervolgens vergeleken.

"De supermarkt bij dewelke de A-merken de afgelopen twee jaar het meest in prijs zijn toegenomen, is met voorsprong Colruyt. Gemiddeld zijn de merkprijzen daar met bijna 30 procent gestegen", vertelde Christophe Echement, de CEO van PingPrice, aan Het Laatste Nieuws.

Bij Delhaize werd bij de A-merken een prijsstijging van iets meer dan 24 procent vastgesteld, en bij Carrefour ging het om iets minder dan 24 procent.

Wil dit zeggen dat Colruyt, dat er altijd naar streeft om de laagste prijzen te hebben, dan niet langer die belofte waar kan maken? "Nee", zegt Echement, "maar de keten is wel duidelijk minder goedkoper geworden in vergelijking met z’n concurrenten. Ze zijn dus niet meer zó straf als twee jaar geleden."