Winkeliers zien groot probleem voor de wintersolden die op 3 januari starten

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews

Over een tweetal weken gaan de wintersolden van start. Heel wat handelaars hebben er echter geen goed oog in en zien een probleem in het telewerken.

Met nog maar een paar dagen te gaan voor de solden zijn de voorraden nog zeer groot. "De helft van de winkels heeft nog ongeveer 50% van hun producten in de schappen. Zij verwachten geen fantastisch eindejaar om hun voorraden kwijt te geraken. Slechts 35% van de detailhandelaars verwacht dat hun omzet voor deze maand gelijk zal zijn aan of net boven die van december 2020", klinkt het bij Ann Van Doren, woordvoerder van NSZ.

Vooral telewerken heeft een belangrijke invloed op het aantal mensen dat de winkels bezoekt. "De consumenten gaan niet meer naar de winkelcentra, hetzij omdat zij toch al thuis zijn, hetzij omdat ze bang zijn voor mogelijke besmetting."

"Dit verklaart waarom voor 48% van de detailhandelaars de belangrijkste concurrent nu onlineverkoop is. Ook 'kleine' detailhandelaars positioneren zich steeds meer op het internet, maar dit blijft voor de meesten onder hen zeer moeilijk toe te passen door problemen rond kennis, tijd en kosten."

Altijd mee? Download de gratis app van Redactie24

Tags solden winkel