Winkelmandje vullen wordt heel wat duurder: "Leven wordt onbetaalbaar voor gewone werkmens"

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay

De verwachting is dat de prijzen in de supermarkten fors gaan stijgen. Volgens experten met wel 10%.

Voedingsbedrijven kampen met stijgende kosten van grondstoffen, energie en transport. De klanten in de supermarkt dreigen de rekening te zullen moeten betalen.

Wij stelden op onze Facebook-pagina de vraag: "Moet er een plafond komen tot waar de prijzen maximum mogen stijgen?"

"Er moet inderdaad een plafond zijn. Wie gaat anders de kinderen en volwassenen die het al niet breed hebben eten geven?", vraagt Anita zich af.

"We gaan naar een tijd zoals ze die kenden in Rusland. Je kan ernaar kijken, maar het niet kopen omdat het te duur aan het worden is", schrijft Albert.

"Ze zouden de btw op basisproducten zoals eten, woonst, gas, elektriciteit en brandstof naar 6% moeten brengen, want dat zijn geen luxeproducten. En een maximumprijs vastleggen", vindt Sandy.

"Het wordt tijd dat ze er iets aan doen. Het is schandalig. Het leven voor de gewone werkende mens wordt onbetaalbaar. Wat moet het erg zijn voor de steuntrekkenden of gepensioneerden", stelt Monique.

"Dat is al een hele tijd bezig, maar toen werd er vanuit de regering gezegd dat het niet zo was. Ik geloof dat die nooit gaan winkelen of prijsbewust zijn", denkt Rita.

"Zou best leuk zijn, maar wie gaat dat beslissen en hoelang gaat dat weer duren vooraleer onze politiekers daarover een compromis vinden?", vraagt Annie zich af.

"Dat zal tijd worden. Zeveren over de energieprijzen, maar dit is veel duurder hoor", schrijft Dirk.