Anouck Luyten of Katja uit ‘Lisa’ onthult: “Ik had ook een gooi gedaan naar die rol”

door: WVDS
Afbeelding bron: VTM

Lisa' is ook toe aan een zomerstop. De telenovelle is net zoals ‘Familie’ en ‘Thuis geëindigd met een aantal cliffhangers. De kijkers moeten nog wachten tot na de zomer voor het vervolg.

In de laatste aflevering leek Lisa eindelijk de moed te hebben verzameld om haar gevoelens op te biechten aan haar crush Jonas. Maar haar halfzus en booswicht van de serie Katja steekt daar een stokje voor.

Katja, gespeeld door Anouck Luyten, trouwde namelijk met Jonas in het Amerikaanse Las Vegas. Deze vuile streek van Katja zorgde op sociale media al voor heel wat verontwaardigde reacties.

Anouck Luyten onthult in TV Familie dat het ook had gekund dat zij de rol van de ‘Lisa’ had gespeeld. "Ik ben blij dat ik de rol van Katja heb gekregen, want ik had ook een gooi gedaan naar die van Lisa", zegt ze daarover.

Maar Anouck zag heel wat leuke kanten aan haar personage van Katja als slechterik. "Dat venijnige en alle andere kantjes van Katja spraken me net iets meer aan. Ook de verhaallijn over de chantage met Bert Verbeke was de max."