Monique Westenberg over bijzondere ontmoeting: “Keek in zijn ogen en er was zo’n enorme klik"

door: LHX
Monique Westenberg
Afbeelding bron: Instagram

Monique Westenberg is de ex van André Hazes. Een nieuwe vriend heeft ze nog niet, ze focust zich vooral op haar zoontje Dré. Daarnaast heeft ze ook heel veel liefde voor dieren.

Als Monique Westenberg op vakantie is, gaat ze altijd eens langs bij een dierenasiel om te kijken of ze daar kan helpen. Op Bonaire is er zo’n asiel waar ze heel erg mee begaan is, vertelt ze in het Nederlandse tijdschrift Vriendin.

Ze probeert hen regelmatig te helpen door haar netwerk aan te spreken en aan te sporen om een hondje te adopteren. “Zelf een hond adopteren lag niet in de planning”, klinkt het, maar dat liep anders af.

Twee jaar geleden maakte ze immers kennis met de hond Frenkie. “Ik zeg altijd: wij adopteerden Frenkie niet, hij adopteerde ons”, vertelt ze. “Ik kwam in het asiel, keek in zijn ogen en er was zo’n enorme klik.”

Ze móést hem met andere woorden wel adopteren. Na twee jaar is de liefde nog steeds ontzettend groot. “Ik noem hem altijd mijn ‘man-dog’”, zegt ze. “Met hem om me heen voel ik me altijd veilig.”