Ook Maaike Cafmeyer en Lize Feryn dienden klacht in tegen Bart De Pauw: Zo denkt rechter over hun klacht

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Pauw is schuldig bevonden aan het stalken van vijf vrouwen. In totaal hadden negen vrouwen zich burgerlijke partij gesteld.

 

Volgens de aanklager werden mogelijk zelfs 13 vrouwen het slachtoffer van Bart De Pauw. De rechter ging daar niet volledig in mee, staat te lezen bij VRTNWS.

Liesa Naert, Els Talloen, Helen Perquy, Ellen Lloyd en Ella June Henrard kregen gelijk van de rechter. Die oordeelt dat ze écht wel gestalkt werden door de Bart De Pauw. Ze krijgen een schadevergoeding van één euro, te vermeerderen met de intresten en rechtsplegingvergoeding.

Maar er zijn ook nog andere vrouwen die zich burgerlijke partij stelden en beweren dat ze gestalkt werden door Bart De Pauw. De rechter ging daar niet in mee en sprak, wat hen betreft, de tv-maker vrij.

Het gaat dan om Maaike Cafmeyer, Catherine Ongenae, Veerle Pipeleers, Dymphne Poppe, Sybille Dumon, Lize Feryn, Jenka Van de Voorde en Helena De Craemer. Dat meldt de rechtbank zelf in een persbericht.

Voor de misdrijven waaraan Bart De Pauw schuldig werd bevonden kreeg hij een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel gedurende drie jaar.