Belangrijk: Zo bescherm je je zonnepanelen tegen hackers

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het Centrum voor Cybersecurity België heeft waardevolle tips waarmee je je zonnepanelen-installatie beter kan beschermen tegen hackers. Die kunnen namelijk omvormers manipuleren indien die verbonden zijn met het internet.

In Nederland ontdekte de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur dat omvormers onvoldoende beveiligd zijn en het doelwit kunnen worden van hackers.

Het Centrum voor Cybersecurity België heeft tot dusver nog geen meldingen van slachtoffers ontvangen, maar zet wel een aantal tips op een rijtje om het hacken van omvormers te helpen voorkomen.

Zo wordt aangeraden om standaard wachtwoorden aan te passen naar een nieuw en sterk wachtwoord en hetzelfde te doen met je thuisnetwerk. "Kies WPA2 of 3 als encryptie", werd verteld aan de Mediahuis-kranten.

Verder wordt aangeraden om meteen updates uit te voeren wanneer die aangeboden worden, toestellen uit te schakelen wanneer ze niet gebruikt worden, privacy-instellingen indien nodig aan te passen en toestellen enkel toegang te geven tot de gegevens die echt nodig zijn.