Opgelet! Safeonweb waarschuwt voor valse e-mails over belastingaangifte

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

Het is weer die tijd van het jaar. De Belgen zijn allemaal bezig om hun belastingaangifte op tijd in te dienen.

De maanden mei en juni staan voor veel landgenoten gelijk met het invullen van de belastingaangifte. Dat weten oplichters ook en zij profiteren daarvan gebruik te maken.

“Uw belastingaangifte of vereenvoudigd aangiftevoorstel is beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web)”. Dit soort valse e-mails zal de komende weken alleen maar toenemen, zo waarschuwt Safeonweb.

“Wees op je hoede voor berichten die je mogelijk ontvangt van de FOD Financiën, My eBox of de Vlaamse Overheid over ontbrekende gegevens, mogelijke terugbetalingen, enz”, klinkt het. Een voorbeeld van zo'n valse mail vind je hieronder.

“Open My eBox of Mijn Minfin via de link die je zelf in de browser invoert in plaats van op de link in een e-mail of sms te klikken. De officiële instanties sturen je altijd documenten via deze platforms en niet gewoon per e-mail of sms.”

Het is belangrijk om de afzender van een email te controleren. “Controleer de afzender van de e-mail door met je muis over de naam van de afzender te bewegen om het gebruikte e-mailadres te zien. Houd op een smartphone of tablet je vinger boven de afzender om het e-mailadres te zien. Wees op je hoede voor verdachte adressen.”

Valse e-mail belastingaangifte
Afbeelding bron: Safe on web