Van provider wisselen kan lonen: "Ik betaal voor een beter pakket een pak minder geld"

door: STS

Telecombedrijven Telenet en Orange gaan in juni hun tarieven verhogen als gevolg van de inflatie.

Bij Orange worden diensten zoals MMS en internationaal bellen vanaf 1 juni duurder. Telenet past de tarieven voor internet, televisie en telefonie vanaf 19 juni aan.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Overweeg jij hierdoor om van provider te veranderen?"

"Nee, want eerst is het goedkoper en daarna verhoogt het ook", stelt Peggy.

"Niet echt, ze gaan toch allemaal duurder worden (of zijn het al). En Telenet is wat mij betreft het beste qua tv en internet. Telefonie is niet zo goed bij ons in Hoevenen, gsm heb ik bij Orange", schrijft Peter.

"Ik ben reeds overgestapt, naar Proximus. Zit voor komend jaar goedkoper dan bij Orange. Voor volgend jaar is het opnieuw vergelijken", zegt Kjelle.

"Ik ben heel tevreden van Orange. Drie jaar geleden ben ik van Telenet overgestapt naar Orange en ik ga echt niet terug. Ik betaal voor een beter pakket een pak minder geld. Ik heb nu twee decoders in plaats van één, véél meer mobiele data en ik betaal een heel stuk minder", laat Greet weten.

"Ik ben overgeschakeld van Telenet naar Orange.. Voor de zaak scheelt mij dat 60 euro per maand en privé 50 euro per maand. Als Orange dan opslaat, word je dat nog niet zo gewaar. De energiekosten stijgen voor hen ook. Proximus komt er er nooit nog in bij ons", zegt Bart.

"Ik heb op 30 jaar tijd nog nooit problemen gehad bij Telenet. Het is misschien iets duurder, maar dat betaal ik dan graag", laat Denise weten.

"Ik ben al heel lang bij Scarlet en ben nog steeds heel tevreden, en het is betaalbaar. Ik vraag mij af waar de mensen de tijd halen om al die honderden en honderden zenders te bekijken waarvoor ze veel moeten betalen", zegt Arthur.

"Nee, want een maand later verhogen de andere providers hun prijzen ook. Volgens de politici zijn de prijzen hier sowieso al te hoog en men verhoogt ze nog steeds", merkt Jeanine op.

"Ik blijf bij Orange, ik ben zeer tevreden", zegt Jenny.

"Dat ze eens stoppen met sporters te sponsoren op onze kosten", vindt Patrick.

"Ik moet sowieso inbinden. Ik kan het allemaal niet meer betalen", schrijft Lydia.

"Ik heb ze in twee jaar tijd alle drie gehad. Ik test graag alles uit. Nu zit ik bij Orange, de goedkoopste van de drie. En de nieuwe decoder is ook goed, met heel goede beeldkwaliteit. Wel geen terugkijk-tv of Engels voetbal en F1. Gsm is ook veelal wel oké, ongeveer hetzelfde als bij Proximus en beter dan BASE/Telenet", laat Koen weten.