Agenten verbouwereerd: "Dronken, dronken en nog eens dronken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Leuvense politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag maar liefst drie weggebruikers betrapt op rijden onder invloed.

Eerst reed een dronken fietser (30) uit Wilsele tegen twee geparkeerde auto’s in Kessel-Lo. Hij raakte daarbij lichtgewond en werd door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis. "Een ademtest wees uit dat de man op het moment van het ongeval onder invloed van alcohol was. Bijgevolg werd er een proces-verbaal opgesteld."

In Heverlee werd de bestuurder van een lichte vrachtwagen betrapt op dronken rijden. Een patrouille van de interventiedienst merkte op dat het voertuig te snel reed. "Bij controle bleek het keuringsattest vervallen te zijn. Een ademtest wees uit dat de 28-jarige bestuurder te veel gedronken had. Er werd proces-verbaal opgesteld en zijn rijbewijs werd ingetrokken."

Rood verkeerslicht

Tegen de ochtend werd opnieuw een dronken bestuurder uit het verkeer geplukt. Het ging om een 43-jarige vrouw, die de aandacht trok door een rood verkeerslicht te negeren. "Ze werd gecontroleerd in het kader van deze overtreding en tijdens de controle merkten de inspecteurs dat er mogelijk alcohol in het spel was. Een ademtest bevestigde dit en haar rijbewijs werd ingetrokken."