Bestuurders moeten nu goed letten op snelheid: "Alsof het een schooldag is"

door: STS
Zone 30
Afbeelding bron: Photonews

Automobilisten moeten woensdag goed opletten. 965 dynamische zone 30-borden werken vandaag alsof het een schooldag is.

Deze borden worden beheerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Ze lichten tijdens schooldagen op bij het begin en het einde van de schooldag, telkens zo’n 45 minuten, om het verkeer rond scholen veiliger te maken.

Op 2 augustus werken deze borden alsof het een gewone schooldag is. "Zo kunnen we testen of alle borden naar behoren werken en eventuele herstellingen uitvoeren, zodat alles tegen het nieuwe schooljaar perfect werkt", zegt het AWV.

"Veiligheid staat bij mij op nummer één", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters. "Zeker als het aankomt op de veiligheid van de allerzwaksten, zoals kinderen en jongeren op weg naar school. De snelheid verlagen naar 30 km/u is een van de manieren om de verkeersveiligheid aan scholen te verbeteren."

"Op drukke gewestwegen werken dynamische zone 30-borden vaak beter dan vaste borden. Door enkel de snelheid te verlagen wanneer het nodig is, groeit het begrip en houden mensen zich beter aan de limiet. Dankzij deze test zorgen we voor een veilige start op 1 september."