Brutale tiener beschadigt auto's en verwondt agenten

door: STS
Politie - Antwerpen
Afbeelding bron: Photonews

Een jonge bromfietser die na een vlucht voor de politie toch gevat kon worden, heeft twee agenten verwond.

Het was zondagavond toen het wijkteam van Berchem merkte hoe een bromfietser over het voetpad reed. De politie zette de achtervolging in, maar de bromfietser weigerde te stoppen.

"Daarbij beging hij de ene verkeersovertreding na de andere. In zijn vlucht heeft de bromfietser minstens acht geparkeerde voertuigen beschadigd."

Uiteindelijk liet de jongeman zijn bromfiets achter en probeerde hij zich te verstoppen. Toen de agenten in burger de bromfiets zagen, verraadde de jongen zich.

"De ploeg in burger werd aangesproken door een jongeman die uit de bosjes kwam gelopen met een helm in de hand. Hij maakte duidelijk dat de bromfiets de zijne was en dat ze er moesten afblijven."

Gewond

Toen de burgerploeg zich kenbaar maakte als politie, nam de jongeman opnieuw de vlucht. Dit keer kon hij niet ontkomen. Ondanks hevig verzet kon de politie de 15-jarige in de boeien slaan.

Twee inspecteurs raakten daarbij gewond. Een van hen kan een aantal dagen niet meer aan de slag.

Ouders

De jongen werd meegenomen naar het kantoor, waar zijn ouders verwittigd werden. Na het verhoor en de opmaak van de nodige processen-verbaal mocht hij vertrekken.