Politiecontrole loopt volledig uit de hand: "De bestuurder is helemaal door het lint gegaan"

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

Een automobilist die door de politie betrapt werd op onverantwoord rijgedrag en met niets in orde was, is compleet door het lint gegaan.

De politie van Heusden-Zolder zag donderdagavond rond 20.00 uur hoe de bestuurder van een zwarte BMW 1 een aantal overtredingen maakte.

De agenten volgden de wagen tot aan de oprit van de bestuurder en gingen over tot een controle.

"De bestuurder is echter helemaal door het lint gegaan en begon de ploeg te bedreigen en uit te maken voor al het vuil van de straat. Zijn reactie was buiten alle proporties."

"Zijn vader en broer hebben hem trachten te kalmeren, tevergeefs. Zij hebben hem meermaals fysiek achteruit geduwd omdat hij aanstalten maakte om de ploeg aan te vallen."

"Het gaat om een 25-jarige man uit Heusden-Zolder, die goed gekend is bij onze diensten."

Geen inschrijving, verzekering of keuring

's Mans wagen bleek niet ingeschreven, niet gekeurd en niet verzekerd te zijn. "Hij had de auto pas gekocht maar had nog niets in orde gebracht."

"Een alcoholcontrole en speekseltest voor drugs heeft hij geweigerd, waarop zijn rijbewijs onmiddellijk is ingetrokken."

"Zijn voertuig werd getakeld omdat het niet verzekerd was. De man heeft nu 15 dagen tijd om dit in orde te brengen. Hij zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden."

"Bijkomend is er proces-verbaal opgesteld wegens de bedreigingen en het geweld tegen onze politiemensen."