De Lijn geeft gratis tickets weg: "Wees er snel bij, want op is op"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Ter gelegenheid van de Week van de Mobiliteit geeft De Lijn 100.000 digitale tickets weg. Daarmee kan je gratis de bus of de tram nemen.

"Deze week, van 16 tot en met 22 september 2022, is het de Week van de Mobiliteit. Vlaanderen staat een week lang samen met de rest van Europa in het teken van duurzame mobiliteit", klinkt het bij De Lijn.

Er worden daarom 100.000 digitale tickets weggegeven. "Een buitenkans voor wie bus en tram eens wil uittesten - en meteen ook zijn steentje wil bijdragen aan het milieu."

Een ticket opvragen en gebruiken kan via de website of de app van De Lijn. "Wees er op tijd bij, want deze actie is beperkt. Op is op."

"Reizigers kunnen slechts één gratis ticket in hun virtuele portemonnee opslaan en gebruiken. Pas als dat ticket gebruikt is, kunnen ze bijkomende tickets claimen. Elke reiziger kan maximaal vier tickets opvragen."

"Ik hoop dat we op deze manier veel reizigers zullen aanmoedigen om de wagen te laten staan en om het openbaar vervoer uit te proberen", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters.

Park-and-ride

Een tweede actie wordt gehouden in de steden Leuven, Gent, Antwerpen en Hasselt.

"Als reizigers hun eigen auto laten staan op één van de vele park-and-rides in deze steden, reizen ze kosteloos met bus of tram van en naar het stadscentrum."

"Daarvoor sturen ze een unieke code via sms naar 4884 (+0,15 euro operatorkost). Die code kunnen ze alleen aan één van de deelnemende park-and-rides terugvinden."