De Lijn pakt uit met gratis maandabonnement: Deze mensen komen in aanmerking

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Vervoersmaatschappij De Lijn is in Lier, Diest en Heist-op-den-Berg gestart met een proefproject, waarbij mensen die pas verhuisd zijn een gratis maandabonnement voor het hele gezin krijgen. Dat geldt niet alleen voor nieuwkomers in een gemeente, maar ook voor inwoners die binnen de gemeente verhuizen.

"Jaarlijks verhuizen ongeveer 600.000 Vlamingen. Dat zijn ruim een half miljoen Vlamingen die hun verplaatsingsgewoonten veranderen, en die openstaan voor alternatieven. Kortom, het ideale moment om de switch te maken naar duurzame mobiliteit", klinkt het bij De Lijn.

De vervoersmaatschappij start met een proefproject in Lier, Diest en Heist-op-den-Berg. Het is de bedoeling dat dit project in de loop van 2021 wordt uitgerold naar alle andere Vlaamse steden en gemeenten die geïnteresseerd zijn.

Cambio en Blue-bike

"De verhuizers krijgen een gratis maandabonnement voor De Lijn, inclusief een gratis MOBIB-kaart. Er kan dus een hele maand kosteloos gereden worden met alle bussen en trams van De Lijn. Ook cambio en Blue-bike, duurzame mobiliteitspartners van De Lijn, doen een duit in het zakje. Cambio biedt een gratis lidmaatschap van twee maanden aan voor zijn deelauto’s. En een deelfiets uitproberen kan twaalf maanden lang met het gratis lidmaatschap van Blue-bike. Zowel cambio als Blue-bike rekenen dus enkel de gebruikerskost aan als een auto en/of fiets wordt ontleend."