Parkeerboete aanvechten komt man duur te staan: "De duurste minuut parkeren ooit"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een bestuurder die weigerde om een parkeerboete te betalen is dat duur te staan gekomen. Hij probeerde zijn gelijk te halen bij het vredegerecht, maar ving bot.

De man uit Ranst parkeerde zijn wagen in mei 2023 in Lier en ontving een minuut voor hij online betaalde al een parkeerboete. Naar eigen zeggen was hij op straat aan het controleren geweest welke parkeerzone hij moest ingeven in de app.

De man deed zijn beklag, maar het parkeerbedrijf wilde de boete niet laten vallen. Daarop trok hij naar het vredegerecht. Maar daar kreeg hij geen gelijk, waardoor hij niet alleen de boete, maar ook de gerechtelijke kosten moet betalen.

"Duurste minuut parkeren ooit"

"Ze zouden de mensen toch minstens een paar minuten speling moeten geven om de nodige gegevens in te voeren en de betaling in orde te brengen", vertelde de bestuurder aan Het Nieuwsblad.

De man moet nu in plaats van een boete van 29,30 euro in totaal 418,59 euro betalen. "Het is nu waarschijnlijk de duurste minuut in de historie van het betalend parkeren", vertelde hij aan de krant.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp