Politie is gedrag van fietsers beu: "Ze brengen zichzelf en andere weggebruikers zo in gevaar"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Omdat fietsers te vaak verkeersovertredingen maken, gaat de politie van Schoten een actie houden. Twee maanden lang zal er extra aandacht uitgaan naar fietsers die in de fout gaan.

"Steeds meer mensen laten de auto aan de kant staan en kiezen voor de (elektrische) fiets. We stellen helaas vast dat fietsers nog te vaak de verkeersregels aan hun laars lappen", zegt de politie van Schoten.

"Ze brengen zo niet enkel zichzelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar."

"Fietsers zijn zich te weinig bewust van hun zwakke positie in het verkeer. In het donker en als de zon zeer laag staat, zijn ze onzichtbaar voor automobilisten. Het is van levensbelang dat fietsers zich hiervan bewust zijn."

"Zorg voor een goedwerkende fietsverlichting, draag reflecterende kledij, fiets in de juiste richting, respecteer de voorrangsregels en laat je gsm voor wat het is. Fietsers hebben geen privileges."

De actie start op 1 december 2023 en loopt tot 31 januari 2024. "Elke politiemedewerker zal tijdens deze periode extra aandacht hebben voor fietsers die zich mistrappen. Tijdens controles zullen de (hoofd)inspecteurs oog hebben voor alle overtredingen en elke fietser. De meest gemaakte fouten worden verduidelijkt op onze Facebookpagina."