Politie verbijsterd door opgevoerde elektrische steps: "Binnen 1 seconde deze topsnelheid"

door: STS
Elektrische step - politie
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft verschillende verkeersgebruikers die zich met een elektrische step verplaatsten aan de kant gezet. Hun steps bleken opgevoerd te zijn.

De agenten van politiezone Zennevallei plukten twee elektrische steps uit het verkeer. Dat gebeurde de voorbije dagen, in Halle en in Sint-Pieters-Leeuw. De agenten zagen hoe de bestuurders duidelijk sneller reden dan een elektrische step normaal gezien mag rijden. Die maximumsnelheid bedraagt 25 km/u.

Bij een rest op de rollen bleek dat de step van de eerste bestuurder een snelheid van 59 km/u kon bereiken. De step van de tweede bestuurder, in Sint-Pieters-Leeuw, ging nog een tandje sneller. De politie moest zwaailichten en sirene gebruiken om de bestuurder tot stilstand te brengen.

Bij een test kon een snelheid van maar liefst 86 km/u gemeten worden. En dat was nog niet alles. "Opmerkelijk was dat de step deze snelheid al binnen de seconde bereikte", vertelde de politie aan de openbare omroep.

De elektrische steps werden in beslag genomen. Ze zullen door een garagist opgehaald en in orde gebracht moeten worden. Daarna volgt opnieuw een snelheidstest. De eigenaars van de steps kunnen er ook voor kiezen om afstand ervan te doen, waarna ze vernietigd worden.