Touring doet opmerkelijke ontdekking over elektrische fietsen

door: STS
Elektrische fiets
Afbeelding bron: Photonews

Het is de Week van de Mobiliteit en pechverhelper Touring gaat daarom in op de aanzienlijke toename van het aantal fietspechgevallen in ons land. Opvallend: 65% van de fietspechgevallen betreft nu elektrische fietsen.

Touring ziet het aantal interventies voor fietspech gestaag stijgen sinds 2021. "In de eerste acht maanden van 2023 werden al bijna 2.300 interventies uitgevoerd, wat wijst op een gestage opwaartse trend van meer dan 30% in twee jaar tijd."

"Terwijl er in december en januari gemiddeld vier tot vijf pechgevallen per dag zijn, zijn er in de zomermaanden dagelijks drie keer zoveel."

"We willen mensen aanmoedigen goed op hun fiets te passen om het ongemak van pech langs de weg te voorkomen. De ketting, remmen, banden en andere essentiële onderdelen verdienen aandacht."

Bakfietsen

"Er verschijnen steeds meer bakfietsen of fietsen met kinderzitjes rond scholen met één of meer kinderen aan boord. Het is dus ook belangrijk voor de veiligheid van de kinderen om een fiets te hebben die in goede staat is”.

"Met regelmatig en preventief onderhoud vermindert men het risico op pech en verzekert men de veiligheid van alle weggebruikers."