"Vlamingen vinden verkeersveiligheid belangrijk, tot ze zelf geflitst worden"

door: STS
Flitsen - snelheidscontrole
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken, de burgemeester van Lubbeek, is in zijn pen gekropen om het te hebben over snelheidscontroles. Hij spreekt tegen dat er sprake zou zijn van een pestbeleid.

"Ik krijg geregeld vragen over snelheidscontroles. Sommigen vragen om meer te flitsen, anderen willen minder controles, enkelingen spreken van 'pestbeleid'", schrijft Theo Francken op X.

"Sta me toe dit even te verduidelijken: Lubbeek is intussen zowat de enige gemeente in Vlaanderen zonder flitspalen, zonder hoge verkeersdrempels, zonder 30 km/u (uitgezonderd aan de scholen) en zonder trajectcontroles. Wie beweert dat we 'de automobilist pesten' komt duidelijk niet veel buiten de Lubbeekse gemeentegrenzen, en al zeker niet in Leuven."

"Veel vraag naar snelheidscontroles"

"Sporadische snelheidscontroles gebeuren uiteraard wel, er is veel vraag naar. Verkeersveiligheid blijft de nummer één lokale prioriteit van de Vlaming. Behalve als men zelf geflitst wordt natuurlijk, dan zijn het enthousiasme en het aandringen om te flitsen gauw getemperd."

"Het aantal mensen dat in de pen kruipt om snelheidscontroles te eisen voor de deur/straat om er vervolgens zelf geflitst te worden, geef ik liever geen eten."

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp