AA Gent verliest straks mogelijk haar topschutter

door: CDC
Tissoudali
Afbeelding bron: Photonews

AA Gent dreigt na de winterstop het een tijd te zullen moeten rooien zonder haar topschutter. Dat is slecht nieuws voor de Buffalo's. 

AA Gent heeft dit seizoen al heel wat punten laten liggen en dat komt vooral omdat de ploeg niet genoeg scoort. De verdediging houdt meestal goed stand, maar goals maken is moeilijk voor Gent. Dat zal na de winterstop mogelijk nog een pak moeilijker worden.

Topschutter van de club is namelijk Tarik Tissoudali, die met tien goals en drie assist levensnoodzakelijk is voor AA Gent. Maar het ziet er naar uit dat de Marokkaan van begin januari tot eind februari mee zal doen aan de Afrika Cup. Tissoudali zit namelijk in de preselectie van Marokko.

Dat zou een serieuze aderlating  zou voor Gent, dat ook al Michael Ngadeu en Sulayman Marreh moet missen. Eerder signaleerde concurrent KRC Genk al in de problemen te raken door de vele afwezigen, maar andere ploegen wilden geen wijziging van de kalender. De Condé reageerde toen woedend op die houding en sprak van competitievervalsing.

Lees al het voetbalnieuws in de gratis app van Redactie24