Analist Franky Van der Elst windt er geen doekjes om over Thibaut Courtois: “Flauw en kinderachtig”

door: PMN
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

Real Madrid won zaterdagavond de Champions League. De Madrilenen konden rekenen op een uitstekende Thibaut Courtois. Die staat er meteen nadat hij lang buiten strijd was.

Real Madrid haalde het in de Champions League-finale van Borussia Dortmund. Thibaut Courtois deed drie uitstekende reddingen. De roep om hem alsnog te selecteren voor het EK wordt steeds luider.

Analist Franky Van der Elst denkt niet dat de doelman nog opgeroepen zal worden voor het EK. “Hij is wereldtop, dat staat buiten kijf”, is Van der Elst duidelijk in Het Nieuwsblad. “Maar er zijn nog doelmannen die een bal kunnen pakken, hé.”

“De schaduw van Courtois zal altijd over het EK hangen. Als er een tegendoelpunt valt, zal men altijd de vraag stellen: ‘Wat als Courtois in doel had gestaan?’”

Van der Elst denkt het er zijne van. “Ik vind dat flauw en kinderachtig. De brokken waren nu éénmaal niet meer te lijmen. Er was dat hele gedoe met de aanvoerdersband en als Courtois dan ook nog Pinokkio-emoji plaatst, kan je dat als trainer niet accepteren. Dan moet je verder zonder.”