Anderlecht sluit nieuwe publiekslieveling in de armen: "Enorm getalenteerd"

door: MAB
Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht won gisteren met 2-0 in eigen huis tegen KRC Genk en doet daarmee een gouden zaak in de competitie. De Brusselaars verstevigden hun plaats in de top vier en mogen blijven dromen van de titel.

Bij Anderlecht viel de 18-jarige Zeno Debast nog maar eens op door alweer een zeer volwassen prestatie af te leveren. Het jeugdproduct van Paars-Wit was niet geïntimideerd door het aanvallend geweld van de Limburgers en ontpopte zich tot sterkhouder in de verdediging. 

 "Ik probeerde vandaag gewoon mijn best te doen", vertelde Debast na afloop. "Ik heb veel informatie mee gekregen waar ik naar moest kijken bij Onuachu en als team hebben we dat goed opgelost. Of ik veel tips van Kompany krijg? We hebben veel gesprekken, maar dat doet hij met iedereen van de ploeg."

Ook kapitein Van Crombrugge had alleen maar lof voor zijn jonge ploeggenoot. "Zeno is enorm getalenteerd, zoals veel andere spelers bij ons in de groep. Maar ze moeten geduldig zijn om hun kans te krijgen en als ze die krijgen, moeten ze hem ook nemen."