Belgische talenten oogsten veel lof van voormalige wereldspits

door: AVL
Bakayoko
Afbeelding bron: Photonews

Na het vertrek van Roger Schmidt bij PSV werd niemand minder dan Ruud Van Nistelrooij aangesteld als nieuwe hoofdcoach. De voormalige topspits krijgt er enkele Belgische spelers onder zijn hoede.

De Belgische jeugdspelers Kjell Peersman (18) en Johan Bakayoko (19) werden namelijk recent definitief opgenomen in de A-kern van PSV. Via het Youtube-kanaal van de club was kersvers trainer Van Nistelrooij bijzonder lovend over het tweetal.

Zo is hij er bijvoorbeeld rotsvast van overtuigd dat Peersman over voldoende kwaliteiten beschikt om op termijn eerste doelman te worden. “Kjell is op zijn leeftijd al een zeer groot talent. Ik zie in hem de potentie om de eerste keeper van PSV te worden", zo vertelt Van Nistelrooij.

Ook over Johan Bakayoko had de coach heel wat positiefs te zeggen. Zo was hij bijvoorbeeld bijzonder onder de druk van de statistieken die de kwieke flankspeler op zijn leeftijd al kan voorleggen. Bakayoko stak namelijk vorig seizoen zijn neus al aan het venster met enkele indrukwekkende prestaties bij de belofteploeg van PSV in de tweede klasse van Nederland. Hij scoorde maar liefst 17 keer en leverde daarnaast ook nog 12 assists af.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24

Tags psv