Fans van Club Brugge onder de indruk van supporters van Osasuna

door: BVDO
Maxim De Cuyper
Afbeelding bron: Photonews

Club Brugge speelde donderdag in Spanje voor de Conference League. De thuissupporters lieten een ongelofelijke indruk na op de meegereisde Brugse fans.

Club Brugge won met 1-2 op bezoek bij Osasuna, maar voor de supporters van blauwzwart was het toch schrikken om de fans van de thuisploeg aan het werk te zien. Dat staat te lezen op de Facebookpagina van Blue Army.

“'Osasuna nunca se rinde' wat zoveel betekent als 'Osasuna geeft nooit op' is de leuze die eigenlijk perfect aansluit bij de onze: 'No Sweat No Glory'. Dit was zowel op het veld als in de tribunes te merken en zoals de slagzin zegt, we zullen er pas na onze match in Jan Breydel klaar mee zijn. Het is als het ware een kopie van ons Club DNA maar dan het Spaanse”, klinkt het.

“De supporters van Osasuna hebben ons 90 minuten lang verblufd met hun gezangen, zo hard dat zelfs onze 'We are Bruges' na de match vervangen werd door een wave (tot teleurstelling van de meegereisde fans). Nog nooit maakte ik zo'n support mee van de tegenstander. Niet in België, niet in het buitenland.”

Dat gebeurde in een recent gerenoveerd stadion met 23.000 supporters. “Het stadion was naar mijn mening perfect voor sfeerbeleving: steil (zo zit iedereen dichter bij veld), compact, helemaal rond, staanplaatsen gecombineerd met zitplaatsen en overdekt. Al het lawaai naar binnen dus.”