Hein Vanhaezebrouck doet zijn beklag over Anderlecht: “Dat is niet normaal”

door: BVDO
Hein
Afbeelding bron: Photonews

De Rode Duivels speelden donderdag tegen Wales. Zeno Debast kreeg bij zijn eerste selectie meteen de kans om te debuteren.

Hein Vanhaezebrouck begrijpt niet dat dit allemaal mogelijk is. Spelers van Anderlecht krijgen volgens hem privileges die andere spelers helemaal niet kregen.

"Dat spelers zoals Verschaeren en Debast in de voorselectie van de Rode Duivels zaten en Matisse Samoise niet heeft met kleur te maken", zegt Vanhaezebrouck bij Stropcast. "Dat is een gewaagde uitspraak, maar het is gewoon de waarheid."

Debast speelde nog nooit voor beloften van Jacky Mathijssen. “Debast is zeker een goede speler met potentieel, maar hij wordt opgeroepen nadat hij vijf wedstrijden voor Anderlecht heeft gespeeld. Als het aan de leiding had gestaan had ik het begrepen, maar, Anderlecht staat momenteel onder AA Gent."

De gevolgen van dergelijke selectie zijn volgens Vanhaezebrouck bijzonder groot. “Bij een selectie voor een speler wordt hij plots een stuk waardevoller. Soms zelfs maal twee of maal drie.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24