Hein Vanhaezebrouck schat kansen van KAA Gent in om door te stoten

door: BVDO
Hein Vanhaezebrouck
Afbeelding bron: Photonews

KAA Gent won in de Conference League met 2-0 van Apoel Nicosia. Toch is Hein Vanhaezebrouck op zijn hoede voor de terugwedstrijd van volgende week.

KAA Gent had het niet onder de markt tegen Apoel Nicosia, maar het won wel met 2-0. Hein Vanhaezebrouck was duidelijk tevreden na afloop van de partij. “We hebben het grootste deel gecontroleerd en scoren twee keer in de eindfase. Dan moet je heel tevreden zijn”, vertelde de trainer van de Buffalo’s aan Sporza.

Al had zijn ploeg voor de rust ook kunnen scoren. “We namen niet de juiste keuzes voor de rust, we waren niet genoeg aanspeelbaar. In de tweede helft zat er dan te veel technisch afval in om gevaarlijk te kunnen zijn. We eindigen gelukkig wel met een technisch hoogstandje met de goal van Hong.”

Ondanks de twee doelpunten voorsprong blijft Vanhaezebrouck bijzonder voorzichtig over de kwalificatiekansen van KAA Gent. “51-49. Of misschien 52. Gewoon iets meer voor ons. Maar ik ga geen grote uitspraken doen. Ze moeten wel al drie keer scoren om ons meteen uit te schakelen, dan moeten we wel al een heel slechte match spelen.”