Hendrik Van Crombrugge gefrustreerd over Europees ticket van RSCA: "Als dat het hoogst haalbare is..."

door: MAB
RSCA
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht verloor dit weekend voor de tweede keer in de play-offs tegen Union Sint-Gillis. De Belgische recordkampioen wordt derde en kan dus fluiten naar een deelname aan de Champions League volgend seizoen.

Paars-Wit slaagde er niet in te overtuigen in de Champions' Play-offs. De Brusselaars schaarden zich op de valreep nog bij de top vier, maar presteerden onder de verwachtingen. Vooral de wedstrijden tegen Union laten een zure nasmaak achter bij kapitein Hendrik Van Crombrugge

"In vier wedstrijden tegen Union slikken we 11 tegengoals en scoren we er zelf maar twee. Dat zegt genoeg. Als je in drie van de vier wedstrijden nalaat om te scoren, dan maak je het jezelf wel heel moeilijk", klonk het in Het Nieuwsblad. 

RSCA komt volgend seizoen uit in de Conference League, en ook daar had Van Crombrugge een duidelijke mening over. "Of ik tevreden ben met de voorrondes van de Conference League? Als dat het hoogst haalbare is, dan moet je daar maar tevreden mee zijn. Nu rest er ons nog een onnodige wedstrijd tegen Club Bruggen. We zijn niet alleen naar de club, maar ook naar de fans toe verplicht om die wedstrijd op zijn minst af te sluiten met een goede prestatie."