Kevin De Bruyne krijgt zware kritiek te verduren: "Blijf dan thuis!"

door: MAB
Rode Duivels
Afbeelding bron: Photonews

Kevin De Bruyne sprak zich voor de Nations League-wedstrijd tegen Nederland al uit over het overvolle schema dat sommige Rode Duivels moesten afwerken. De sterspeler van Manchester City liet optekenen dat de Nations League hem bitter weinig kan schelen. 

De vier extra interlands die na het drukke seizoen nog moesten afgewerkt worden, waren er te veel aan voor KDB. De Rode Duivel noemde de Nations League een 'oefencampagne' die compleet onnodig was. Een uitspraak die bij analist Youri Mulder niet door de beugel kan. 

"Ergens vond ik het niet zo sterk dat je dat voor een wedstrijd uitspreekt. Blijf dan thuis", klinkt het bij Ziggo Sport. "Toch vind ik niet dat je dat en plein public moet zeggen, die wedstrijd moet wel gewoon gespeeld worden. Ik vind dat je het dan verder van tevoren uit kunt spreken, omdat het programma allang bekend is."

"Vlak voor zo'n wedstrijd is niet verstandig. De Nederlanders hebben we niet horen klagen dat het veel te veel is. De Belgen wel en dat zag je op het veld. Je geeft toch een signaal af aan de rest van je ploeg: de aanvoerder die, iets gechargeerd, zegt dat hij geen zin heeft in de wedstrijd."