Kocht Anderlecht de titel in 2017?

door: CDC
Herman Van Holsbeeck - Roger Vanden Stock
Afbeelding bron: Photonews

Operatie Zero, het onderzoek naar corruptie in onze voetbalcompetitie, loopt stilaan op haar einde. Meer details bereiken nu de pers. Bovendien komt vanavond de documentaire van RTBF-journalist Thierry Luthers uit die toont hoe diep de beerput is. De naam Anderlecht duikt verschillende keren op.

Gisterenochtend was er al Ronald Duchâtelet die zijn bekende beschuldigingen herhaalde van Anderlecht -Genk in 2014. Maar later bracht de VRT dat de van corruptie en belangenvermenging verdachte scheidsrechter Delferière in 2017 Anderlecht aan haar laatste titel heeft geholpen.

Toenmalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeek sprak met Veljkovic, nu spijtoptant bij het gerecht, en zei dat hij het niet kon permitteren om te verliezen. Van Holsbeek vroeg daarom aan Veljkovic of hij zijn "vriend" Delferière wilde vragen "om Anderlecht te beschermen." Delferière antwoorde: "Anderlecht zal niet verliezen.” En zo geschiedde. Achteraf zouden ze elkaar rijkelijk beloond hebben.

Naast Club Brugge zou ook AA Gent zwaar benadeeld kunnen geweest zijn. Delferière  zou ook Charleroi - AA Gent in datzelfde jaar beïnvloed hebben. Gent werd toen 2 loepzuivere penalty's ontzegd en zag Europees voetbal en bijhorende premies door de vingers glippen in het voordeel van Charleroi. Daar was Mazzu toen trainer en die was gebonden aan... Delferière.

Download nu de gratis app van Redactie24