Makelaar doet straffe bekentenis over plannen van Dries Mertens

door: BVDO
Dries Mertens
Afbeelding bron: Photonews

Het was de transfersoap van de zomer. Wat zou er na Napoli gebeuren met Dries Mertens? Welke ploeg zou hem weten te strikken.

Makelaar Stijn Francis vertelde in de voetbalpodcast van MidMid honderduit over de transfer van Dries Mertens weg bij Napoli. Want uiteindelijk was dat helemaal de bedoeling niet.

“We hebben eigenlijk veel te laat doorgehad dat het verhaal bij Napoli aflopend was”, aldus Francis. “Ik ben in de naïeve veronderstelling geweest van: dat komt hier wel goed. En hij ook, want we hebben nooit doorgeduwd op andere opties.”

Het aanbod van Juventus, waar Mertens vijf miljoen euro per jaar kon verdienen, was bijzonder goed, maar emotioneel was het en te zware stap voor de Rode Duivel om voor de aartsvijand te gaan spelen.

En het backup-plan was helemaal iets anders. “Een van zijn plannen was om een jaar op Bali te gaan voetballen. Het was misschien eerder een Plan D dan een Plan B en het ging dan over Bali United, de kampioen. Het zou ook geweldig bij hem passen, maar dan had ik eerder in mijn hoofd nog een jaar Serie A. Iedereen afscheid nemen en dan dat avontuur. Dat was hét plan.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24