Martinez kan dubbele slag slaan en naar de Premier League trekken

door: MAB
Roberto Martinez
Afbeelding bron: Photonews

Bondscoach Roberto Martinez wordt genoemd als één van de grootste kandidaten om de nieuwe T1 te worden van het Engelse Everton. De Spanjaard zou echter niet willen vertrekken bij de Rode Duivels voor het WK en lijkt een oplossing te hebben gevonden. 

Martinez stond van 2013 tot 2016 al aan het roer van Everton. De 'Toffees' staan op een zwakke 16de plaats in het klassement, en na de nederlaag tegen Norwich City, besloot het bestuur om coach Benitez de laan uit te sturen. 

Het contract van Martinez bij de Rode Duivels loopt af na het WK in Qatar eind dit jaar. De Belgische voetbalbond zou de Spanjaard echter niet willen laten gaan dit jaar, dat meldt HLN. In maart komen de Rode Duivels ook opnieuw samen voor een oefenkamp in België.

Een mogelijke oplossing zou zijn dat Martinez beide jobs combineert. Volgens The Telegraph zou de voorbereiding van het WK en de Nations League geleid worden door zijn sportieve staf, en Martinez zou in de interlandbreak opnieuw zijn functie als T1 opnemen. Ondertussen zou het dan aan de slag kunnen als hoofdtrainer bij Everton.