Olivier Deschacht heeft plan klaar voor RSC Anderlecht na dit snertseizoen

door: BVDO
Olivier Deschacht - Bob Peeters
Afbeelding bron: Photonews

RSC Anderlecht moest de kelk tot op de bodem ledigen. Met een elfde plaats werd de absolute bodem bereikt in de Jupiler Pro League.

De elfde plaats van RSC Anderlecht zorgt ook bij Olivier Deschacht voor een heel slecht gevoel. Een overwinning tegen KV Mechelen op de slotspeeldag had het slechte seizoen nog wat gecompenseerd, maar zelfs dat kwam er niet.

Brian Riemer krijgt een veeg uit de pan. “Riemer had na zijn aanstelling vijf maanden om de top acht te bereiken”, zegt Deschacht aan Het Nieuwsblad. “Dat is toch geen onmogelijk opdracht? Hij heeft zijn doel niet gehaald, en toch denk ik dat we vertrouwen in hem moeten houden.”

Daarnaast is het ook uitkijken wat er met de spelerskern gebeurt. Kan Anderlecht Verbruggen en Debast aan boord houden? “Marc Coucke en Wouter Vandenhaute moeten er nu alles aan doen om de sterkhouders te houden. Als daar een nieuwe financiële injectie voor nodig is, dan moet dat maar”, is Deschacht heel erg duidelijk.

Verbruggen, Debast, Arnstad, Verschaeren en Amuzu zijn volgens Deschacht de mannen die de nodige stappen gezet hebben en die moet je hoe dan ook langer houden. “Gewoon de ploeg behouden en een viertal versterkingen halen: twee backs, een tien en een spits”, besluit Deschacht.