Ongenoegen over fiscaal voordeel topvoetballers: "Een aanfluiting van de hard werkende mens"

door: MRO

Profvoetballers profiteren in België van grote fiscale voordelen. Zo kunnen ze torenhoge lonen opstrijken terwijl ze in verhouding amper hoeven bij te dragen aan de sociale zekerheid.

Wij vroegen onze lezers of ze vinden dat dit voordeel moet blijven bestaan. Een greep uit de reacties.

"Het fiscaal recht of plicht moet voor iedereen gelden. Als het bestaat om hele dure spelers aan te kopen, dan moet men ook geen fiscale voordelen krijgen. De wet geldt voor iedereen, ook voor sporters. Het is een miljoenencircuit en moet zeker geen voordelen krijgen. Ze moeten belast worden zoals de gewone burgers."

"Als wij 5 euro teveel verdienen en in een ander barema komen, dan schiet er niks van over. Mag gerust belast worden als de gewone mens."

"Die mogen best wat meer bijdragen...maar dan overal in Europa dezelfde regeling anders heb je alleen nog de kneusjes die hier willen spelen. Ook een maximumloon mag er wel eens komen want wat er nu betaald wordt is buiten alle proportie."

"Schandalig is het en een aanfluiting voor de hard werkende mensen. Ze moesten zich schamen."

"Ook zij moeten meer betalen zodat de minimum pensioenen kunnen stijgen naar 1500 euro."

"Een hogere bijdrage zou logisch zijn, want ze hebben een grotere kans op kwetsuren, dus meer kans op medische zorg nodig te hebben. Maar logisch, wat is logisch in België? Of ze moeten de clubs de volle pot van alle medische kosten ten laste leggen eventueel."

Tags