Ook Roberto Martinez heeft hem in de gaten: Nieuwe Rode Duivel op komst

door: BVDO
Roberto Martínez
Afbeelding bron: Photonews

Bij het grote publiek is hij nog een nobele onbekende, maar bondscoach Roberto Martinez heeft een nieuwe Rode Duivel op het oog.

Afgelopen weekend was de 20-jarige Yorbe Vertessen nog maar eens van levensbelang voor PSV Eindhoven. Hij scoorde twee keer tegen Twente. De Belgische jeugdinternational lijkt dan ook op weg naar de Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martinez stuurde al scouts richting Eindhoven om hem op te volgen.

“Hij wordt echt wel tot de grote talenten gerekend bij PSV”, zegt analist Aad De Mos aan HLN. “Ik zag hem aan het werk in de Champions League U19, waar hij een goeie indruk naliet. Hij scoorde onder meer tegen Inter. Hij heeft Jong PSV eigenlijk overgeslagen en is meteen bij het eerste elftal terechtgekomen. Dat lukt alleen de meest talentvolle jongens.”

Het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer hij Rode Duivel wordt. “Yorbe moet heel hard werken in het ‘vol gas’-voetbal van Roger Schmidt, maar daar past hij met zijn snelheid heel goed in. En druk zetten kan hij ook wel. Geloof me: een plaats bij de Rode Duivels gaat er echt wel van komen”, besluit De Mos.