Racing Genk in de problemen? 'Topper vraagt nu ook zelf om transfer bij bestuur'

door: JDH
Wouter Vrancken
Afbeelding bron: Photonews

Racing Genk speelt na de uitschakeling tegen Servette al zeker geen Champions League dit jaar. En dat kan wel eens gevolgen hebben wat uitgaande transfers betreft. 

In januari vertrok topschutter Paul Onuachu al bij Racing Genk en het is de verwachting dat assistkoning Mike Trésor deze zomer ook nog vertrekt. Volgens Het Belang van Limburg heeft Trésor ook intern laten weten dat hij wil vertrekken deze zomer. 

De Belgische assistkoning was vorig seizoen goed voor 24 assists in 42 wedstrijden en het bestuur van Racing Genk zou ook bereid zijn om mee te werken aan een transfer. Onder meer Fulham en Burnley toonden al interesse, maar een goed bod kwam er nog niet. 

De marktwaarde van Trésor wordt momenteel op zo'n 15 miljoen euro geschat, maar hij ligt nog tot midden 2025 vast bij in Limburg en dus zullen ze bij Genk zeker een bedrag boven de 20 miljoen euro willen. 

Met de komst van Alieu Fadera en Christopher Bonsu Baah anticipeerde Genk al op een mogelijk vertrek van Trésor, al zijn dat geen 1 op 1 vervangingen voor Trésor. Wouter Vrancken hoopt natuurlijk dat Trésor gewoon blijft dit bij Genk.