Royal Antwerp FC heeft heel slecht nieuws voor de supporters

door: BVDO
Bosuil Royal Antwerp FC
Afbeelding bron: Photonews

De terugmatch in de tweede voorronde van de Conference League van Antwerp op bezoek bij het Kosovaarse FC Drita zal niet live te volgen zijn.

Royal Antwerp FC zegt alles in het werk gesteld te hebben om de match op een livestream te krijgen, maar dat is niet gelukt. “Ter verduidelijking: op elke voetbalwedstrijd zitten uitzendrechten. TV-zenders of clubs die een wedstrijd willen uitzenden of via een livestream willen aanbieden, moeten die rechten kopen”, legt de club uit op de website.

Drita heeft haar rechten aan een marketingbureau gegeven om ze ten gelde te maken. “Dat bureau vraagt heel veel geld om de match in België te laten uitzenden, veel meer dan wat normaal voor een voorrondematch in de UEFA Europa Conference League gangbaar is. Omdat RAFC het belangrijk vindt dat haar fans op het thuisfront de match zouden kunnen volgen, heeft de club enkele tegenvoorstellen gedaan. De rechtenhouder heeft die voorstellen telkens afgewimpeld.”

Daardoor zal FC Drita-RAFC niet via een officieel livestreamkanaal te volgen zijn. “Wij betreuren dat uiteraard. Ook de Vlaamse TV-zenders passen voor onze wedstrijd. RAFC zal haar fans via tekstupdates op haar social media op de hoogte houden van het wedstrijdverloop.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24