Sensationele transfer in de maak? Premier League-club aast op Boniface

door: BMO
Victor Boniface
Afbeelding bron: Photonews

De leegloop bij Union SG lijkt groter en groter te worden. Ook een ploeg uit de Premier League is nu komen aankloppen bij weer een absolute sterkhouder.

Zo zou Everton geïnteresseerd zijn in Victor Boniface. Dat meldt de Waalse transferexpert, Sacha Tavolieri op Twitter. De club zou nog geen bod op tafel hebben gelegd, al staat de Nigeriaan wel open voor een transfer.

Boniface kwam afgelopen seizoen over voor zo’n 2 miljoen euro van het Noorse FK Bodø/Glimt. Hij speelde 51 wedstrijden voor Union waarin hij 17 keer tot scoren kwam en acht assists gaf. De 22-jarige spits drukte vooral zijn stempel op de Europa League, waar hij in 10 wedstrijden goed was voor zes doelpunten. Hiermee werd hij meteen ook topschutter van die competitie.

Voor Union zou het vertrek van Boniface betekenen dat er opnieuw een grote naam de deur uitgaat. Eerder vertrokken Teddy Teuma en Ismaël Kandouss al. Ook Koki Machida, Simon Adingra en Yorbe Vertessen keren terug naar hun clubs na het aflopen van hun huurcontract.