Thibaut Courtois denkt het zijne van de Ballon d'Or: "Dat hoort erbij"

door: MAB
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

Thibaut Courtois toonde de afgelopen weken nog maar is waarom hij bij de beste keepers ter wereld hoort. Na fantastische reddingen tegen Sevilla en Athlético Bilbao kreeg hij lof van heel Spanje. De organisatie van de Ballon d'Or schat de doelman van de Rode Duivels echter heel wat minder groots in, Courtois werd pas achtste in de verkiezing voor de beste doelman.

Gianluigi Donnarumma, de doelman van PSG, werd maandag verkozen tot beste doelman van het jaar. Terecht volgens Courtois, die erkent dat de Italiaan een dijk van een seizoen speelde. "Donnarumma is ook gewoon een verdiende winnaar, ik zal wel blijven antwoorden op het veld. Dat is de mooiste manier."

Maar de manier waarop er gestemd wordt voor de Gouden Bal steekt de Belgische nummer één tegen. "Vóór december is de stemming al gesloten, terwijl het over een prijs voor heel 2021 gaat", vertelde hij aan HLN. "En ik denk dat mensen die stemmen vaak vergeten dat er voor een heel jaar gestemd wordt, en niet enkel voor de finale van de Champions League of het EK. Maar dat hoort erbij."

Lionel Messi werd voor de zevende keer in zijn carrière verkozen tot beste speler van het jaar. Al blijft de kritiek aanhouden dat Robert Lewandowski, die tweede werd, had moeten winnen.