Thibaut Courtois furieus over uitslag Ballon d'Or

door: MAB
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

Maandag werd het gala van de Ballon d'Or gehouden. Het was de Argentijnse superster Lionel Messi die de prijs voor de zevende keer in ontvangst mocht nemen. Maar de uitreiking kreeg heel wat kritiek te verwerken, want vele supporters hadden graag iemand anders zien winnen.

Zo waren veel mensen teleurgesteld dat de Pool Robert Lewandowski de Ballon d'Or niet kreeg na een fantastisch seizoen in 2019-2020. De prijs werd toen niet uitgereikt vanwege de coronapandemie. Ook deze keer kon de sterkhouder van Bayern München waanzinnige resultaten voorleggen (25 doelpunten in 20 wedstrijden over alle competities). 

Maar opnieuw ging Lionel Messi lopen met de prijs. De Argentijn won dit jaar de Copa del Rey en de Copa América, wat velen te weinig vonden om de Gouden Bal te krijgen. 

Onder de criticasters bevindt zich ook Thibaut Courtois. Volgens de doelman van de Rode Duivels had zijn teamgenoot Karim Benzema de prijs moeten krijgen. "Karim (Benzema) verdient het, dat is wel duidelijk, maar het is een rare prijs. Je ziet altijd dat spelers bovenaan eindigen omdat ze de Copa America, het EK of de Champions League gewonnen hebben. Zo gaat het altijd: ze kijken naar de prijzen, niet naar de prestaties over het hele jaar", vertelde hij aan Movistar.