Thibaut Courtois krijgt zijn revanche in Dubai

door: MAB
Thibaut Courtois
Afbeelding bron: Photonews

Thibaut Courtois haalde begin oktober zwaar uit over het aantal matchen dat de FIFA wil inplannen. Hij verweet hen enkel uit te zijn op geld en de spelers te behandelen als robots. Die uitspraak brak hem zuur op: de Rode Duivel werd niet opgenomen in de lijst van genomineerden voor de prijs voor beste doelman op The Best FIFA Awards.

Courtois klaagde nogmaals de overvolle internationale agenda aan en dat viel niet zo goed bij de FIFA. De wereldvoetbalbond selecteerde hem dan ook niet als genomineerde voor beste doelman van het jaar. Alisson Becker, Gianluigi Donnarumma, Edouard Mendy, Manuel Neuer en Kasper Schmeichel werden wel verkozen. 

De Rode Duivel werd dan weer wel genomineerd voor de Globe Soccer Awards, die op 27 december worden uitgereikt in Dubai. Negen doelmannen maken kans op de prestigieuze prijs, waaronder Keylor Navas, Jan Oblak, Emiliano Martinez, Ederson Moraes en Mike Maignan.

Ook Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku zijn nog in de running in de categorie 'Beste Mannelijke Speler'. De twee Rode Duivels nemen het daar op tegen supersterren Ronaldo, Messi, Mbappé, Neymar en Lewandowski.