Trainer van Standard boos op scheidsrechters: "Dat zorgt voor ergernis"

door: BVDO
Ronny Deila
Afbeelding bron: Photonews

Nicolas Raskin van Standard riskeert een schorsing van twee wedstrijden omdat hij met scheidsrechter Wesli De Cremer in discussie ging.

Raskin kreeg geen kaart, maar de scheidsrechter maakte wel een verslag op nadat de speler van Standard na de wedstrijd de confrontatie met de scheidsrechter aanging en daarbij verbaal nogal fel uit de hoek kwam.

Ronny Deila, de trainer van Standard, vindt dat scheidsrechters in de Jupiler Pro League een totaal verkeerde houding aannemen tegen de spelers en de entourage van de ploegen in de competitie.

“Ik denk dat Belgische scheidsrechters te vaak op een neerbuigende manier communiceren tegenover de spelers. In plaats van afstand te creëren zouden ze net dichter bij de spelers moeten staan”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

Deila wil dat de scheidsrechters praten met spelers en hun beslissingen uitleggen. Dat zou de relatie tussen de spelers en scheidsrechter veel kunnen verbeteren. “Nu komen ze soms arrogant over en dat zorgt voor ergernis bij de spelers”, voegt de Noor er nog aan toe.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24