Union in de problemen: ploegmaat verklapt transfer van Victor Boniface

door: AVL
Victor Boniface
Afbeelding bron: Photonews

De leegloop bij Union blijft maar duren. Na het vertrek van Siebe Van der Heyden naar Mallorca trok deze week ook Oussama El Azzouzi de deur van het Joseph Marien Stadion achter zich dicht.

Eerder deze transferperiode vertrokken ook kapitein Teddy Teuma, Ismaël Kandouss, Simon Adingra, Yorbe Vertessen en coach Karel Geraerts al bij de Brusselaars. Daarbovenop dreigt Union de komende weken ook nog Victor Boniface kwijt te spelen.

De Nigeriaanse spits groeide in zijn eerste jaar in België meteen uit tot één van de smaakmakers van de Jupiler Pro League. Ook in de Europa League was Boniface van goudwaarde voor Union met zes doelpunten en twee assists in tien wedstrijden.

Zijn sterke prestaties zijn ook bij de clubs in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Ploegmaat Lazare Amani leek het vertrek van Boniface zelfs al aan te kondigen met een post via Instagram waarin hij ook verwijst naar het vele aantal vertrekkers bij de Brusselaars. "Elke dag feliciteren we. @Boniface, weet jij wie de volgende is? Ik zal de foto’s al klaarzetten", klonk het bij de Ivoriaan. 

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24