Voormalig scheidsrechter doet zijn beklag over penalty van Union: "Ik mag maar hopen dat de VAR dat goed bekeken heeft"

door: MAB
Union SG - KRC Genk
Afbeelding bron: Photonews

Leider Union won gisteren diep in de toegevoegde tijd nog van KRC Genk dankzij een penaltydoelpunt. Maar volgens menig voetbalfan kregen de Brusselaars die strafschop compleet onterecht. 

Union SG zette zijn loodzwaar vierluik goed in met 2-1 zegen thuis tegen KRC Genk. De mannen van Felice Mazzu kregen in de 100ste minuut nog een strafschop toegekend voor een lichte fout op spits Undav. Na afloop van de partij werd er druk gediscussieerd of die penalty wel terecht was. 

"Jammer dat de match zo beslist werd, want ik vond dat geen penalty waard", begon voormalige scheidsrechter Tim Pots bij HLN. "Maar de VAR kon niet tussenkomen want het ging niet over een clear error. Fluit Verboomen niet, dan is er niets aan de hand – waar de meesten zich wel in konden vinden, denk ik."

Vele neutrale kijkers vonden echter dat Genk compleet bestolen werd. "Vraag is ook of de duwfout binnen de zestien is gemaakt", Ik mag maar hopen dat de VAR dat goed heeft bekeken, want ik had de indruk dat het erbuiten was – al kon ik dat zelfs na tien keer kijken niet met zekerheid zeggen."