Vormer openhartig over zijn rol in de Champions League: "dat zal gevoelig zijn"

door: CDC
Ruud Vormer
Afbeelding bron: Photonews

In de Champions League verbaasde Club Brugge de wereld door twee keer te stunten tegen absolute topploegen. Clement pakte uit met een tactische verrassing en zette kapitein Ruud Vormer op de bank. Die geeft nu toe dat hij daar niet mee gediend was. 

Club Brugge had nochtans voor het seizoen verteld aan Vormer dat hij niet meer alles zou spelen. De Nederlander dacht echter dat hij vooral meer rust zou krijgen tegen kleinere ploegen, maar er bij de topwedstrijden altijd bij zou zijn. Zeker bij de Champions League. "Het mooiste wat er is".

Aan Het Laatste Nieuws vertelt hij in een interview dat hij op de tactische training voor de wedstrijd begreep dat hij naast de ploeg viel. Toen is hij erg kwaad geworden. "Ik ben naar het bureau van de trainer gestormd." Voor hem werd op dat moment "in één keer acht jaar bij Brugge verpest."

Het werd een lange discussie, maar het gesprek liet geen sporen na. Vormer heeft zich verzoent met de beslissing en wil nu nog enkele jaren bij Club spelen. Het is "zijn clubje" geworden, geeft hij toe. Toch zou ook het missen van City "gevoelig zijn", bekent hij. "Maar ik ga niet weer naar boven stormen."

Download nu de gratis app van Redactie24