Weinig hoop voor Dante Vanzeir: “Het is te gek voor woorden”

door: BVDO
Dante Vanzeir Union SG
Afbeelding bron: Photonews

Dante Vanzeir ligt in de Verenigde Staten stevig onder vuur nadat hij zich racistisch uitliet tegen een speler van de tegenpartij.

Dante Vanzeir staat voor onbepaalde duur op non-actief nadat hij racistische woorden uitsprak tijdens een wedstrijd. In de MLS wordt met dergelijke zaken niet bepaald lichtzinnig omgesprongen.

Ronny Deila, trainer van Standard, werkte van 2020 tot 2022 voor New York City FC en zag hoe streng de voetbalbond met de regels omgaat. Spelers zijn er geen eigendom van de club waarvoor ze spelen, maar wel van de voetbalbond.

Die bepalen in een contract werkelijk alles tot in de kleinste details. “Je moet weten dat de MLS echt streng is, vooral voor dit soort zaken, maar ook voor elk punt van de regels", klinkt het in La Capitale. "Het Amerikaanse systeem wil dat alles heel gecontroleerd wordt. Ik vind het te gek voor woorden.”

Dante Vanzeir riskeert ontslagen te worden, omdat de MLS door zijn gedrag imagoschade lijdt. Een vijfkoppige onderzoekscommissie houdt zich bezig met de zaak en zal Vanzeir op de rooster leggen. Zoals het er nu naar uitziet is zijn verhaal na amper enkele wedstrijden al voorbij in de States.