Zo woest reageren supporters Club Brugge na toekenning Gouden Schoen

door: BVDO
Paul Onuachu Gouden Schoen
Afbeelding bron: Photonews

De beslissing om de Gouden Schoen toe te kennen aan Paul Onuachu stuit bij veel Clubsupporters op veel onbegrip.

Dat een speler van Racing Genk de trofee pakt en niet iemand van Club Brugge valt voor de supporters van blauwzwart niet te begrijpen. Een greep uit de reacties...

“Een half seizoen goed en half seizoen onzichtbaar, of werden de doelpunten van Onuachu van 2020 nog meegerekend? Dan verdiende iemand van Union hem minstens even goed.”

“Gewonnen door de doelpunten en niet door geleverde spel. Niets laten zien dit seizoen.”

“Met 3 van dezelfde club favoriet zijn? Dan neem je gewoon punten van elkaar af. Zo kan je moeilijk winnen.”

“Als Charles hem wil winnen zal hij nog een jaartje in België moeten blijven. In dat geval is er volgend jaar helemaal geen spanning meer en is de winnaar nu reeds bekend.”

“Club waarschijnlijk 'slachtoffer' van het eigen succes. De punten die Vanaken, Lang en CDK van elkaar afsnoepten, zullen zwaarder doorgewogen hebben dan bij het duo Ito-Onuachu.”

“Met geld valt alles te kopen, zelfs de gouden schoen blijkbaar.”

“Diversiteit moest winnen.”

“Tegenwoordig moet je niet meer kunnen voetballen om de gouden schoen te winnen, enkel nog topscoorder worden in een seizoen.”

“FCB maakt alweer een slechte beurt qua arrogantie. Die blik van Noa Lang na de bekendmaking dat Onuachu wint, onbegrijpelijk. FCB stond vroeger voor respect en hard werken. Nu is dit volledig weg lijkt wel.”

“Die goeden schoen is één opgeblazen gedoe, allemaal doorgestoken kaart.”

“Ze moeten hem nog kunnen verkopen he, het blijft een klucht!”

“Als het echt een topspits was, had hij al lang zijn transfer gehad. 17 strafschoppen op 35 goals. Een hoop intikkers. Echt verdiend.”

“Voetbal draait alleen nog om doelpunten maken, zij die ze verhinderen of aanbrengen doen niet meer mee, hoe lang is het geleden dat een defensieve speler nog eens de prijs kreeg dat hij verdient. De schande van het Belgische voetbal.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24